loader image

Twente Decadente

Van toen tot nu

Vanaf het moment dat Twente Decadente geopend is tot aan nu hebben wij bij de chocolaterie niet stilgezeten. Iedere dag weer werken wij eraan om u heerlijke, mooie producten aan te kunnen bieden. 

Het 

           ontstaan

Het idee

Tijdens een vakantie maakte een medewerker van React Twente kennis met een door familie gerunde chocolaterie. Deze kennismaking heeft er uiteindelijk toe geleid dat dit idee in het hoofd van deze medewerker bleef zitten ook toen de vakantie al lang afgelopen was. En zoals u misschien al kunt raden is deze medewerker uiteindelijk met het idee aan de slag gegaan en zodoende is de chocolaterie Twente Decadente ontstaan als onderdeel van React Twente. 

18 mei 2017

Twente Decadente kreeg een plek op het terrein van Krönnenzommer in een prachtig gebouw. En na een tijd klussen en alles voorbereiden opende de chocolaterie de deuren voor bezoekers op 18 mei 2017. Sindsdien worden er onder leiding van chocolatiers, een werkgebeleider en een intern trajectbegeleider circa 15 cliënten/werkzoekenden getest, getraind, arbeidsmatige dagbesteding aangeboden en uiteindelijk bemiddeld naar de arbeidsmarkt.

Donaties en giften

Wist u dat Twente Decadente mede tot stand is gekomen door donaties en giften? Wij danken hiervoor de ING, de Rabobank, De Rotary en de Lion’s club van de gemeente Hellendoorn-Nijverdal, de NAM en de Vinci Foundation. Mede dankzij hun bijdrages is Twente Decadente geworden tot wat het nu is, een prachtig interactieve chocolaterie en tevens een fantastisch leer-werkbedrijf.

Chocolaterie

beleven

Twente Decadente is een interactieve chocolaterie die vrij toegankelijk is voor publiek. Bij binnenkomst wordt u ontvangen door één van onze medewerkers die u meer vertelt over de chocolaterie.

 Wanneer u doorloopt van onze gang de chocolaterie in komt u uit bij onze open productieruimte, hier kunt u zien hoe onze heerlijke producten tot stand komen. De medewerkers van Twente Decadente, maken hier onder leiding van chocolatiers, de heerlijke producten die u in ons winkeltje kunt kopen.

 Aansluitend op de productiehal kunt u doorlopen naar het winkeltje waar wij deze producten verkopen en de tearoom. Vanuit daar heeft u nog steeds zicht op de productiehal. Dus mocht u onder genot van een kop koffie, thee of glas fris willen toekijken hoe de producten worden gemaakt dan is dit ook een mogelijkheid.

 En extra leuk: het is bij Twente Decadente mogelijk om de chocolade gratis te proeven!

Wat

    doen wij

Naast het verzorgen van re-integratie en dagbesteding, maken wij bij Twente Decadente kwalitatief hoogwaardige chocolade producten.

Onze opdrachtgevers zijn:

  • Bedrijven (relatiegeschenken)
  • Hotel/restaurants
  • Winkels
  • Particulieren

Door het interactieve karakter van onze chocolaterie is een bezoek aan Twente Decadente meer dan de moeite waard. Bent u een recreant, een sporter, een vakantieganger of bent u bewoner van Krönnenzommer en wilt u met uw familie en of verzorger even een verzetje, dan is Twente Decadente chocolaterie iets voor u.

Re-integratie

en dagbesteding

Bij Twente Decadente vinden wij het belangrijk dat iedereen een eerlijke kans heeft in onze maatschappij. Dit is echter niet altijd mogelijk door bijvoorbeeld ziekte of een handicap.

 Bij Twente Decadente is het ons doel om juist deze doelgroep te ondersteunen.

Als onderdeel van React Twente hebben wij verscheidene plaatsen voor re-integratie en dagbesteding. Wij hopen hierdoor de doelgroep te kunnen ondersteunen naar werk toe of door dagbesteding te bieden. Dit doen wij met verscheidene trajecten want niemand is hetzelfde.

 De chocolade die je bij Twente Decadente koopt ondersteunt dus een doelgroep die graag weer aan het werk gaat en hier door middel van re-integratie en dagbesteding een kans toe krijgen.

Bezoekadres
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

T  0548 820908
E  info@twentedecadente.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 09:30 tot 16:30
woensdag 09:30 tot 16:30
donderdag 09:30 tot 16:30
vrijdag 09:30 tot 16:30
zaterdag 09:30 tot 16:30
zondag gesloten

Twente Decadente is onderdeel van:

Pin It on Pinterest