loader image

Cocoa Horizons

Niet alleen lekker

maar ook nog eens eerlijk

Omdat wij het bij Twente Decadente belangrijk vinden dat u een eerlijk product aangeboden wordt werken wij met cocoa horizons chocolade. Onze basisproducten kopen wij in bij Callebaut, een bedrijf dat de Cocoa Horizons Foundation ondersteunt. De Cacao wordt gemaakt door cacaoboeren in het buitenland die hierin door de Cocoa Horizons Foundation worden gesteund, door onder andere een eerlijk loon, goede werkomstandigheden en scholing te mogen ontvangen. Vervolgens gaat de cacao naar Callebaut waar het klaargemaakt wordt zodat wij er uiteindelijk onze heerlijke producten van kunnen maken.

De ocoa Horizons Foundation zorgt ervoor dat mensen in ontwikkelingslanden hun dromen kunnen waarmaken door ze eerlijk te behandelen en te ondersteunen waar nodig. Hierdoor kunnen de cacaoboeren groeien in hun vak en is er een toekomst gecreëerd binnen dit vak. Momenteel werkt de Cocoa Horizons Foundation met cacaoboeren in Côte d’Ivoire, Ghana, Cameroon, Nigeria, Indonesië, Brazilië en Ecuador.

Deze cacaoboeren worden ondersteund met; 

Opleidingen

De cacaoboeren krijgen training om hun landbouw methodes te verbeteren waardoor de cacaoplanten langer mee gaan en de kwaliteit van het product verbeterd. Ook krijgen zij les om hun schrijf- en rekenvaardigheid te verbeteren, dit ondersteund de boeren in de handel. 

Materiële ondersteuning

De cacaoboeren krijgen toegang tot gereedschap dat verzorgd wordt door de Cocoa Horizons Foundation. Hierdoor kunnen ze hun werk beter uitvoeren. Ook wordt de infrastructuur binnen de landen verbeterd.

Betaling

De cacaoboeren krijgen de garantie dat zij een spaarrekening kunnen openen waar zij zelf toegang tot hebben om zo geld veilig te kunnen sparen. Hiernaast hebben ze recht op cash bonussen. 

Kinderbescherming

De cacaoboeren worden zo ondersteunt dat zij geen kinderen in dienst mogen nemen, kinderarbeid kan hierdoor verboden worden. Op deze manier hebben de kinderen de kans om op te groeien en hun kinderjaren daadwerkelijk als kind door te maken.

Wie worden

 geholpen?

Bestaande boeren

Cacaoboeren die het vak al uitvoeren worden geholpen door middel van meer kennis waardoor zij zich verder te kunnen ontwikkelen. Van bijvoorbeeld cacaoboer naar expert cacaoteler. Veel van de huidige cacaoboeren hebben niet de opleiding om hun werk goed uit te voeren en hierdoor zijn de kosten voor hun vaak hoger dan wanneer zij wel de kennis hebben om een goed product te produceren. 

Vrouwen

 Vrouwen worden door de Cocoa Horizons Foundation geholpen om cacaoboeren te worden en zich vanuit hier verder te ontwikkelen. Op deze manier kunnen zij zelfstandig zijn dus ook wanneer hun partner iets overkomt kunnen zij voor zichzelf en hun kinderen blijven zorgen. De vrouwen kunnen ook helpen in het scholensysteem en als handelaar die de cacao opkoopt. Hierdoor hebben ze genoeg tijd en geld om te werken maar ook om voor hun kinderen te zorgen. 

De volgende generatie

Via de Cocoa Horizons Foundation worden de volgende toekomstige boeren, en boeren die net in het vak beginnen, geholpen. Ze kunnen onder begeleiding van de Cocoa Horizons Foundation  een goede start maken in de wereld van cacao en hierin hun toekomst vinden. De nieuwe boeren worden ondersteund met een toegang tot werkmiddelen waardoor zij niet alles zelf meteen al aan hoeven te schaffen, ook krijgen ze een opleiding en worden ze in contact gebracht met andere cacaoboeren.   

Welke impact

 heeft Cocoa Horizons?

Doordat de cacaoboeren worden ondersteunt wordt kinderarbeid binnen de cacaoplantages teruggedrongen en leven er steeds meer mensen boven de armoedegrens. Hiernaast is de kwaliteit van de cacao die geleverd wordt beter doordat de boeren de kennis hebben om gezonde gewassen te groeien en deze ook gezond te houden. De impact die cocoa horizons heeft is dus goed te merken en nog steeds blijven er veranderingen plaatsvinden en blijven de omstandigheden zich verbeteren voor cacaoboeren en hun omgeving.

Bezoekadres
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

T  0548 820908
E  info@twentedecadente.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 tot 17:00
woensdag 10:00 tot 17:00
donderdag 10:00 tot 17:00
vrijdag 10:00 tot 17:00
zaterdag 11:00 tot 17:00
zondag 11:00 tot 17:00

Twente Decadente is onderdeel van:

Pin It on Pinterest