loader image

Archief

Twente Decadente door de jaren heen

okt 18, 2021

4 jaar Twente Decadente (21-05-2021)

18 mei 2017 opende chocolaterie Twente Decadente voor het eerst haar deuren voor publiek. Vandaag blikken wij terug op 4 prachtige jaren vol heerlijke chocolade ervaringen.

De allereerste berichten

Na al een langere tijd bezig geweest te zijn met de gedachte om een  nieuw leerwerkaanbod aan onze leerwerklocaties toe te voegen, brachten wij op  24 februari 2016 op de nieuwspagina van React Twente voor het eerst de teaser over de chocolaterie naar buiten. Kort daarna volgende het daadwerkelijke nieuws dat React Twente de chocolaterie “Twente Decadente”  had opgericht en zo een nog grotere variatie in leerwerk trajecten kon aanbieden.

Natuurlijk waren wij zelf al erg enthousiast om te beginnen en kregen we ook veel positieve reacties, maar we moesten nog even geduld hebben. De locatie werd op 14 maart 2016 in gebruik genomen. Vervolgens moest het nog omgetoverd worden naar de chocolaterie zoals wij die wij vandaag de dag kennen. Ondertussen waren wij hard aan het werk om een chocolade-lijn te ontwikkelen.

Financiering

Om Twente Decadente te kunnen opstarten waren wij financieringen nodig. Met hulp van de ING, Rabobank, de Rotary, de Lion’s club, de NAM en de Vinci Foundation konden wij onze droom waarmaken. Wij zijn deze organisaties dan ook erg dankbaar. Zonder deze giften en donaties en het vertrouwen van deze organisaties was Twente Decadente nooit geworden tot wat het nu is.

18 mei 2017

En toen kwam het grote moment. Vol gezonde spanning maar met goede moed openden wij de chocolaterie op 18 mei 2017 voor publiek. Vanaf dat moment konden klanten bij ons in de winkel heerlijke chocolade kopen, genieten van thee, koffie en fris in de tearoom en op ons terras. Ook zijn wij gestart met het aanbieden van workshops. Tot op de dag van vandaag een groot succes! Daarnaast kunnen bedrijven bij ons chocolade bestellen voor eigen verkoop of als attentie voor medewerkers en/of (klant) relaties.

DoeMee award publieksprijs

Twente Decadente bestond nog geen jaar en toch wonnen we al een prijs. Op 7 december 2017 mochten wij de DoeMee award publieksprijs in ontvangst nemen. Een prijs voor personen en instellingen dat zich voor lokale initiatieven inzetten en maatschappelijk betrokken zijn.

undefined

COVID-19

Na een paar mooie jaren van groei en ontwikkeling doorgemaakt te hebben, kwamen we plotseling tot een stilstand door de komst van COVID-19. 17 maart 2020 moesten we helaas meedelen dat Twente Decadente tijdelijk gesloten zou worden, voor zowel klanten als medewerkers van de chocolaterie. 17 juni 2020 mochten we dan toch kort weer even het terras en de tearoom openen maar dit was helaas van korte duur en moesten we snel weer sluiten. Gelukkig konden wij wel verder met het produceren en verkopen van chocolade aan onze winkelbezoekers en onze (klant) relaties.

Nieuwe website met webshop

Al vóór de opmars van COVID-19 ontstond er toch ook de wens om een webshop te ontwikkelen, zodat klanten, onafhankelijk van waar ze wonen kunnen genieten van ons assortiment. De wens voor een nieuwe webshop ging al snel gepaard met het idee om de hele website in een nieuw jasje te steken. Terwijl hier al een start mee was gemaakt werden wij geconfronteerd met Covid-19 en werd deze ontwikkeling een prioriteit. Op 1 juli 2020 lanceerden wij met trots onze nieuwe website en webshop.

Chocolade workshops voor in huis

Ook de ontwikkelingen binnen onze productenlijn bleef doorgaan. Omdat wij tijdelijk geen workshops konden geven, maar de wens voor chocolade workshops bleef, gingen we met dit vraagstuk aan het werk. Hieruit kwam al snel het idee naar voren om een box aan te bieden waarmee thuis de workshops uitgevoerd kunnen worden. 20 augustus 2020 boden wij voor het eerst onze workshops voor in huis aan. Dit werd met veel enthousiasme ontvangen.

Onze workshopboxen.

Het Vossenpad

Wie wel eens op Krönnenzommer is geweest weet dat Twente Decadente op een prachtige locatie is gevestigd.   Om onze gasten hiervan optimaal te kunnen laten genieten hebben wij, met een speciaal samengesteld team een creatieve en sportieve activiteit bedacht. Zo is het Vossenpad ontstaan, een wandelpad voor jonge gezinnen. Eén van onze medewerkers, Wouter Aanstoot, ontwikkelde de verhaallijn voor achter het Vossenpad en samen met het team werd de route uitgestippeld de spelletjes bedacht  en een tasje vol verassingen voor de kinderen samengesteld. 23 februari 2021 konden de eerste gezinnen het Vossenpad lopen.

En nu verder

Wij zijn blij en trots dat wij afgelopen dinsdag 4 jaar bestaan en dat willen wij vieren! Wij willen verder groeien en tevens een belangrijke rol blijven spelen voor onze cliënten en onze (klant) relaties. Via Twente Decadente hebben al veel werkzoekenden de weg naar werk gevonden en ervaart een ander deel van onze clienten-groep een waardevolle dagbesteding. Daarnaast hopen wij voor onze (klant) relaties nog jarenlang overheerlijke chocolade te kunnen blijven ontwikkelen en produceren.

totstandkoming Twente Decadente (17-01-2018)

Wist u dat Twente Decadente mede tot stand is gekomen door donaties en giften? Wij danken hiervoor de ING, de Rabobank, De Rotary en de Lion’s club van de gemeente Hellendoorn-Nijverdal, de NAM en de Vinci Foundation. Mede dank zij hun bijdrages is Twente Decadente geworden tot wat het nu is, een prachtig interactieve chocolaterie en tevens een fantastisch leerwerkbedrijf.

Bezoekadres
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

T  0548 820908
E  info@twentedecadente.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 tot 17:00
woensdag 10:00 tot 17:00
donderdag 10:00 tot 17:00
vrijdag 10:00 tot 17:00
zaterdag 11:00 tot 17:00
zondag 11:00 tot 17:00

Twente Decadente is onderdeel van:

Pin It on Pinterest