loader image

Archief

Onze chocolade

okt 18, 2021

Een chocoladereep met een verhaal (23-07-2020)

Eén van onze nieuwste producten bij Twente Decadente zijn onze heerlijke chocoladerepen. Deze zijn verkrijgbaar in de webshop en bij ons in de winkel, in de smaken; melk, wit, puur, karamel en hazelnoot melk. Wanneer je naar onze chocoladerepen kijkt valt je misschien wel iets op, de glooiing. Wist je dat deze een betekenis hebben?

Inspiratie

Voor onze chocoladerepen heeft de chocolatier zich laten inspireren door onze omgeving en de naam van de chocolaterie. De glooiing die je ziet op de chocoladerepen stellen de stuwwallen in Twente en de Sallandse Heuvelrug voor.

Stuwwallen

Onze chocolaterie bevindt zich op de Sallandse Heuvelrug, een uniek stukje Nederland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en vooral van de natuur kunt genieten. Daarbij is de Sallandse Heuvelrug een scheiding tussen Salland en Twente en is het een stuwwal. Deze stuwwallen vind je ook weer terug in het Twentse Landschap waarbij het van Uelsen tot aan de grens bij Duitsland loopt met een gat bij Rossum. Maar wat zijn stuwwallen nou eigenlijk? De stuwwallen zijn heuvels in het landschap die ontstaan zijn voor de laatste ijstijd. Deze heuvels zijn stukken grond die een gletsjer, in Scandinavië ontstaan, weggeduwd zijn. Het gewicht van het ijs in de gletsjer dat op het landschap duwde zorgde ervoor dat de grond eronder uit geperst werd naar de voor- en zijkanten.

Waarom stuwwallen op onze chocolade?

Elke (werk)dag mogen wij genieten van de prachtige natuur om ons heen en het stukje geschiedenis die bij de locatie hoort waar wij gevestigd zijn. Ook onze bezoekers kunnen hier van genieten. Hierdoor hebben wij ons laten inspireren en delen wij dit met jullie. Zodat je een klein stukje van deze pracht ook met je mee kunt dragen in de vorm van onze heerlijke chocolade.

Chocoladereep kopen? 

klik hier

Chocolade telegram (02-09-2019)

Een kaartje sturen maar dan net even iets anders? Doe een heerlijke chocolade telegram cadeau!

Onze chocolade telegram is eigenlijk net een kaart maar dan veel leuker! Want niet alleen brengt het de boodschap over maar het is ook nog eens lekker. Wij hebben verschillende soorten chocolade telegrammen waar je de keuze uit kunt maken. Met een chocolade telegram feliciteer je iemand bijvoorbeeld met:

  • Zijn of haar verjaardag
  • De geboorte van hun kind
  • Het kopen van een nieuw huis
  • Hun huwelijk
  • Slagen voor de opleiding
  • Het behalen van een rijbewijs

Hiernaast zijn er nog veel meer opties om uit te kiezen en hebben we ook telegrammen met leuke teksten die geen specifieke reden nodig hebben om gegeven te worden.

Hieronder zie je een kleine greep uit ons assortiment. Wil je al onze chocolade telegrammen zien? Kom dan een keertje gezellig langs bij onze chocoladefabriek.

Bezoekadres
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

T  0548 820908
E  info@twentedecadente.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 tot 17:00
woensdag 10:00 tot 17:00
donderdag 10:00 tot 17:00
vrijdag 10:00 tot 17:00
zaterdag 11:00 tot 17:00
zondag 11:00 tot 17:00

Twente Decadente is onderdeel van:

Pin It on Pinterest