loader image

Archief

Feestdagen

okt 18, 2021

Pasen (26-03-2021)

Volgende week zondag 04/04 en maandag 05/04 is het Pasen. Heb jij alles al in huis voor een geslaagd paasfeest of ben je nog op zoek naar heerlijke paaschocolade? Bij Twente Decadente vind je heerlijke paas chocolade online!

Paaschocolade

Of je nou opzoek bent naar iets bijzonders of op zoek  bent naar traditionele paaschocola bij Twente Decadente vind je voor iedereen iets. Wat dacht je bijvoorbeeld van de traditionele chocolade paashaas of heerlijke chocolade paaseieren. Heb je liever paaseieren maar toch net iets anders, dan zijn onze bonbon paaseieren een echte aanrader! Wil je creatieve paaschocolade? Bekijk dan eens onze paashaas met eieren of onze grote chocolade eieren verkrijgbaar in de altijd vrolijke calimero, met tijgerprint of gekleurd, en het grote paasei met smarties. En je kunt voor het gemak onze heerlijke paas chocolade online bestellen.

Paaschocolade

Actief Pasen

Ga je liever iets actiefs doen met Pasen? Dan biedt onze chocolade workshop een geheid leuke middag! Onze chocolade workshop boxen zijn ideaal voor in huis en komen in een kinder en volwassen variant. Tijdens de kinderworkshop ga je bezig met het maken van chocolade lolly’s en het versieren ervan en het versieren van marshmallows met chocolade, die je uiteindelijk kunt presenteren in een eigengemaakt schaaltje van chocolade. Tijdens de workshop voor volwassenen ga je leren bonbons te maken en maak je een schaaltje van chocolade.

Workshop boxen

Paaschocolade aan huis

Je kunt via onze webshop gemakkelijk de lekkerste paaschocolade online bestellen en afhalen in onze interactieve chocolaterie of je laat de chocolade aan huis bezorgen. Wij bezorgen door heel Nederland dus of je nou dichtbij Twente Decadente bent of aan de andere kant van het land, je kunt altijd genieten van onze heerlijke chocolade!

Waarom eten wij (chocolade) paaseieren? (19-03-2021)

Voor veel mensen zijn Pasen en chocolade eieren aan elkaar verbonden, maar waar komt deze traditie vandaan? 

Nieuw leven 

Het eten van chocolade eieren met Pasen valt niet direct terug te herleiden op één specifiek iets. We kunnen echter uit de geschiedenis en het geloof herleiden dat het staat voor (op)nieuw leven. Als je naar de geschiedenis van Pasen kijkt moeten we natuurlijk eerst denken aan het christendom waar Pasen een feestdag is. Maar we kunnen het al terugleiden naar de Germanen waar ze een lentefeest vierden. Hieronder lees je over de feestdagen en hun betekenis en waarom (chocolade) eieren hieraan verbonden zijn. 

Germaanse lentefeest 

Het lentefeest, ook wel Ostara genoemd, werd door de Germanen gevierd. Dit feest werd rond 21 maart gevierd en stond in teken van het wegjagen van de winter om ruimte te maken voor de zomer. Tijdens Ostara gaven de Germanen elkaar beschilderde eieren, ook het eten van eieren was een gebruik, dit was als afsluiting van de vastenperiode. De schillen van de eieren werden gemalen en gevoerd aan het vee of gestrooid bij het gewas. De eieren stonden voor vruchtbaarheid en groeikracht. Het zoeken van eieren valt daarin terug te brengen naar de tijd dat de boeren hun eieren in het land begroeven om het land vruchtbaarder te maken. Ostara werd gewijd aan de gelijknamige godin van dageraad, hierdoor verbinden historici het feest aan het paasfeest, doordat in de Duitse taal Pasen Ostern heet. 

Christelijke paasfeest 

Binnen het christendom wordt er tijdens Pasen gevierd dat Jezus uit de dood opstond, dit verwijst naar het opnieuw levend worden. Het ei staat bij de christenen voor hoop en nieuw leven, het weder opstaan van jezus. Vroeger nam men de eieren mee naar de mis om gezegend te worden.

Chocolade en Pasen 

In de 16de en 17de eeuw werd er met Pasen chocolade gegeten en gedronken. Deze chocolade werd in de vastenperiode verzameld omdat het in die periode verboden was dit te nuttigen. En vanaf de 18de eeuw zien we de eerste paaseieren verschijnen, in Parijs werden er onder banketbakkers zelfs wedstrijden gehouden om wie het mooist chocolade ei kon maken. Hierdoor kwamen de chocolade eieren in de belangstelling te staan en wilden steeds meer mensen de eieren kopen. 

Paaschocolade van Twente Decadente 

Wil jij voor Pasen de lekkerste paaschocola in huis hebben? Bekijk dan eens assortiment in de webshop of kom langs bij onze interactieve chocolaterie.

Paaschocolade

 

 

 

De zoektocht naar paaschocola (12-03-2021)

4 en 5 april is het weer zover: Pasen komt er aan. Er is ontzettend veel aanbod qua paaschocola, maar wist je dat de paashaas de lekkerste chocolade heeft verstopt bij ons? En deze chocolade is ook nog eens van Cocoa Horizons!

Dus ben jij al een poosje op zoek naar heerlijke paaschocola? Wacht dan niet langer en bestel je chocolade eieren, paasflikken, chocolade paashaas etc. bij Twente Decadente, zodat het selecteren van jouw paaschocola een stuk makkelijker en lekkerder wordt!

De overheerlijke paashaas (en vriendjes)

Onze chocolade paashazen zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, zowel klein als groot. En ook nog eens in melk, puur of wit. Allemaal lekkere smaken, maar de vraag is: in welke haas zet jij je tanden?

Bij Twente Decadente vind je echter ook andere leuke, aparte creaties. Wat dacht je van het grappige Calimero ei? Of onze lachende paashaas met eieren, die je geheid doet glimlachen!

De lekkerste paaseieren

Wil je een leuke twist toevoegen aan de paaseieren zoektocht van dit jaar? Bij Twente Decadente hebben we allerlei lekkere paaseieren, zowel massief als gevuld. Wat dacht je van een caramel vulling? Of hazelnoot? Zo wordt het een zoektocht die leuk is voor alle leeftijden!

Dus wie zegt dat paaschocolade moeilijk te vinden is? Voor het online bestellen van je paaschocolade kun je terecht op onze webshop. Of gezellig langs komen in onze ambachtelijke winkel mag natuurlijk ook altijd.

Paaschocolade

Kerst chocolade (11-12-2020)

Over twee weken is het al zo ver, dan is het kerst! Bij Twente Decadente hebben wij hier de ideale chocolade voor. 

Voor mensen die van kerst houden begint ongeveer na sinterklaas (voor sommigen ervoor al) de aanloop naar kerst. De kerstboom wordt opgezet, de gekke kersttrui gaat weer uit de kast, de kerstmuziek gaat weer aan en wanneer het even kan dan wordt er natuurlijk ook uit volle borst meegezongen. Maar al deze gezelligheid brengt voor sommige mensen ook de stress rondom het kerstdiner mee en wat hang je in de boom? 

Bij Twente Decadente helpen we je een stap op weg met onze kerstchocolade. Met heerlijke kerstkransjes en kerstballen voor in de boom, leuke kerst figuurtjes om uit te delen, eten mee te versieren of lekker als snack en natuurlijk de lekkerste kerstbonbons.

Wil jij voor kerst nog mooie maar zeker ook heerlijke producten in huis? Kom langs in onze winkel of neem een kijkje in de webshop. Houd er wel rekening mee dat vanaf maandag 21 december wij gesloten zijn en het dan niet meer mogelijk is om bij ons langs te komen of te bestellen via de webshop.

Kerst chocolade

Sinterklaas (27-11-2020)
Alles over chocoladeletters

Wanneer sinterklaas weer in het land is zijn de chocoladeletters ook niet weg te denken uit de supermarkten, bakkerijen, chocolaterieën etc. Maar waarom eten wij eigenlijk tijdens sinterklaas chocoladeletters? Is het waar dat de letter M meer chocolade bevat? Zijn wij Nederlanders de enige die chocoladeletters eten? En nog meer weetjes over de chocoladeletter lees je in deze blog. 

De geschiedenis van de chocoladeletter 

Om uit te vinden waar de chocoladeletters oorspronkelijk vandaan komen beginnen wij in de middeleeuwen. Om kinderen in kloosters te leren spellen moesten zij van brooddeeg letters maken, deze mochten zij erna dan opeten. Dus als de kinderen netjes hun leerwerk deden kregen ze brooddeeg letters, in andere woorden wie zoet is krijgt lekkers. 

Nu heeft brooddeeg en leren lezen nog niks te maken met chocolade en sinterklaas zou je zeggen, om het verband te vinden moeten we kijken naar 1890 toen de prijs voor cacao zo ver gedaald was dat het een goedkoop etenswaar was voor die tijd, vanaf toen ging men chocoladeletters maken. Dit betekend echter nog niet dat de brooddeeg letters al verdwenen waren, deze vinden we namelijk in de 19e eeuw terug. In de 19e eeuw verbeterde welvaart en daardoor kwam er ruimte om voor het sinterklaasfeest cadeautjes te kopen, deze werden dan vaak bedekt met een laken waarop de beginletter van de voornaam voor wie de cadeautjes waren uit brooddeeg werd gelegd. 

Welke chocoladeletter weegt het meest? 

Je zult het vast wel eens gehoord of gedacht hebben, dat de letter M de meeste chocolade bevat. Dit komt waarschijnlijk omdat de letter in formaat de grootste is in het alfabet. Maar of je nou een M, G of J voor sinterklaas krijgt in de hoeveelheid chocolade zal het niet uitmaken. In de productie worden de letters zo gemaakt dat deze allemaal hetzelfde wegen en dus dezelfde hoeveelheid chocolade bevatten.

Chocoladeletters zijn niet alleen verkrijgbaar in Nederland

In Nederland eten wij jaarlijks een groot aantal chocoladeletters op met elkaar, gemiddeld worden er jaarlijks 15 miljoen chocoladeletters geproduceerd. Maar wist je dat wij niet de enige zijn die chocoladeletters eten? In Duitsland en Oostenrijk worden er ook chocoladeletters gegeven alleen gebeurt rondom oudejaarsdag.

Sinterklaas chocolade

Verras je moeder voor Moederdag (30-04-2020)

Is jouw moeder de liefste? De sterkste? De mooiste? Kortom is jouw moeder de beste moeder in de hele wereld en verdient ze het wel om in het zonnetje gezet te worden? Verras je moeder op 10 mei, Moederdag, dan met een heerlijke, originele verrassing en bedank haar voor het zijn van zo’n geweldige moeder. 

Bij Twente Decadente hebben wij een assortiment met verschillende heerlijke producten die uitermate geschikt zijn om aan je moeder te geven. Hieronder hebben wij er een aantal op een rijtje gezet. De producten kun je bij ons bestellen en worden in overleg verzonden of klaar gelegd op onze React Twente locatie in Nijverdal; Parkeerterrein Grotestraat N-2, 7443 AJ Nijverdal

Bonbon doosje 

Onze bonbondoosjes in de vorm van een hart zijn volledig gemaakt van chocolade. Het is dus niet alleen mogelijk om de bonbons op te eten maar ook het bakje zelf. De bakjes zijn te verkrijgen met twee verschillende soorten top; het rode hart het woord love erop en het hart met hartjes erop. Beide zijn ze gemaakt van chocolade het verschil zit dus in de versiering.

Kosten: €6,95- excl verzendkosten 

Chocolade telegram

Wil jij je moeder verrassen met chocolade dat je zelf hebt ontworpen? De chocoladetelegram biedt deze optie. Als je een mooie tekst hebt of foto, misschien wel een mooie tekening of iets anders dat je graag op chocolade wilt hebben dan kun je dit bij ons aanleveren in jpeg of pdf bestand en maken wij er een chocoladetelegram van. Alles is dan ook nog eens op te eten dus ook wat je ons in bestand hebt aangeleverd. 

Kosten: €9,95- excl verzendkosten 

Hart met bonbons

Dit chocoladehart heeft de bonbons erop zitten, deze zijn vast gezet met de chocolade. Er worden verschillende bonbons op gemaakt met verschillende vullingen en het hart is verkrijgbaar in melk, puur en wit. 

Kosten: €4,95- excl verzendkosten 

Hart met bonbons

Dit chocolade hart met bonbons ziet er niet alleen leuk uit wanneer het in de verpakking zit maar ook wanneer het eruit wordt gehaald. Het wordt geleverd met verschillende soorten bonbons en de harten zijn te verkrijgen in melk, puur en wit. 

Kosten: €9,95- excl verzendkosten 

 

Heb jij hierboven iets zien staan waar je graag je moeder mee wilt verrassen en wil je graag één van de bovenstaande producten bestellen? Bel dan met 0548 820908 of mail naar info@twentedecadente.nl. 

Bijzondere paasproducten (20-02-2020)

Over iets meer dan een maand is het al weer Pasen. Pasen en chocolade zijn als twee handen op één buik, van de chocolade eitjes tot de grote paashazen bij Pasen kunnen ze natuurlijk niet ontbreken. Of je nou chocolade als geschenk of voor jezelf koopt, bij Twente Decadente zit je altijd goed. 

Van de paaseitjes op tafel waarvan gesnoept kan worden tot de paashaas in het keukenkastje dat staat te wachten om op gegeten te worden. Wij zijn gek op de chocolade die we tijdens Pasen kunnen opeten. Maar kan het ook anders dan de standaard chocolade producten zoals we ze elk jaar zien? Bij Twente Decadente hebben we een aantal hele mooie en bijzondere chocolade creaties speciaal voor Pasen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in dit bericht. 

Melkchocolade en witte chocolade Calimero’s

Bij Pasen horen paaseieren, maar wist je ook dat deze staan voor het nieuwe leven? Als een ei goed is dan komt er natuurlijk een jong dier uit zoals bijvoorbeeld kuikentjes. En een paar dagen voor Pasen begint de lente, dus zien we vaak ook jonge dieren, het nieuwe leven. 

Deze grappige maar vooral lekkere calimero’s zijn een showstopper. Ze sluiten mooi aan op het thema nieuw leven. Ze zijn namelijk in de vorm van een groot ei en stellen een kuiken voor. De calimero’s worden gemaakt van melk chocolade met witte chocolade versiering. Ze zijn erg leuk om weg te geven maar ook om voor jezelf te kopen en op een mooie plek te laten staan tot je hem op eet. 

Bij Twente Decadente hebben wij verschillende soorten calimero’s. Hierboven zie je de witte chocolade calimero, het ei wordt in dit geval gemaakt van witte chocolade en de calimero wordt versiert met zowel witte als melk chocolade. 

De gezichtsuitdrukkingen verschillen ook van de calimero’s wat ze leuk en speels maken. Zet er bijvoorbeeld twee bij elkaar voor het idee dat ze een interactie met elkaar hebben. Of zet er één op een plek neer waar ze bijvoorbeeld op iemand of iets neer kijken. 

Chocolade paashaas 

Ook de paashaas kan niet bij Pasen ontbreken. Wist je dat het idee van Pasen met hazen en eieren wegkomt bij een Germaanse stam namelijk de Teutonen? Zij geloofden dat er ooit een meisje een gewond vogeltje had gevonden. Zij vroeg aan één van de godinnen genaamd Ostara om het vogeltje te helpen maar omdat het vogeltje er slecht aan toe was veranderde de godin het vogeltje in een haas. De godin vertelde aan het meisje dat de haas ieder jaar terug zou keren om gekleurde eieren te leggen. Wat heeft Ostera met Pasen te maken? Nou in Duitsland noemen ze Pasen – Ostern en in het Engels is dit verbasterd naar Easter. 

Onze chocolade paashaas gemaakt van melk chocolade is een echte aandacht trekker. De haas is net als de calimero’s gemaakt uit een ei, deze is gemaakt van melk chocolade en versiert met witte chocolade. Eén van de meest opvallende dingen aan deze haas zijn toch wel echt de oren. Deze zijn erg groot en geven de hazen een bijna komische uitdrukking maar maken ze vooral erg indrukwekkend.

Naast dezen heerlijke en bijzondere paasproducten hebben wij nog veel meer producten voor Pasen, van paaseitjes tot paashazen. Bekijk ons volledige assortiment en laat je inspireren.

Valentijnsdag en chocolade (11-02-2020)
Waar komt Valentijnsdag vandaan?

Hier in Nederland kennen wij valentijnsdag vooral als de dag dat we onze partner iets geven of degene die we stiekem leuk vinden, maar in andere landen geven mensen valentijnscadeautjes aan vrienden, familie en eigenlijk iedereen van wie ze houden. In Peru geven mensen elkaar op valentijnsdag een orchidee en veel stelletjes trouwen op deze dag. In Finland is valentijnsdag meer een soort van vriendendag waar vrienden elkaar cadeautjes, kaarten en chocolade geven. En in Japan en Zuid-Korea wordt er zelfs tweemaal valentijnsdag gevierd, op 14 februari geven de vrouwen chocolade aan de mannen en mannen doen dit een maand later op 14 maart terug. Dus wij zijn niet de enige die chocolade op valentijnsdag geven maar waar komt valentijnsdag vandaan en waarom is chocolade aan valentijnsdag verbonden?

De oorsprong van Valentijnsdag

Het verhaal van Valentijnsdag begint in de tijd van bisschop Valentinus, nu ook wel bekend als sint Valentinus. Bisschop Valentinus stond er om bekend dat hij regelmatig op bezoek ging bij de armen, ouderen en kwetsbare mensen in de maatschappij en hij nam ze dan ook een bloemetje mee uit de tuin van het klooster. De bisschop stak veel van zijn tijd in het verzorgen van de tuin die bij het klooster behoorde en dit werd opgemerkt. Van heinde en verre kwamen mensen om zijn tuin te kunnen aanschouwen. Wanneer bisschop Valentinus een jong stelletje tegen kwam die zijn tuin bezochten dan schonk hij hen een mooie bloem vanuit zijn tuin als symbool van trouw en genegenheid.

In deze tijd regeerde de Romeinse keizer Claudius II Gothicus. De keizer had jonge mannen verboden te trouwen omdat hij ervan overtuigd was dat getrouwde mannen minder goede soldaten zouden zijn. Dus jonge mannen die wilden trouwen met hun geliefden deden dit stiekem. Bisschop Valentinus was iemand die in het geheim trouwplechtigheden uitvoerde en er dus voor zorgde dat jonge mannen toch konden trouwen. Toen keizer Claudius hier achter kwam heeft hij bisschop Valentinus laten executeren, dit gebeurt op 14 februari 270 na Christus, wat later bekend werd als Valentijnsdag.

Het verband tussen chocolade en Valentijnsdag

Wist je dat wij chocolade geven op Valentijnsdag dankzij de Maya-indianen? Terug in de tijd van de Maya-indianen werd er al cacao geteeld, van deze cacao werd er xocoatl gemaakt. Xocoatl was een bitter drankje dat op smaak werd gemaakt met chilipeper, vanille en piment. Dit werd later overgenomen door de Azteken, die geloofden dat het de drank van goden was. Volgens hen zou de drank zorgen voor kracht, gezondheid, energie en het zou lustopwekkend zijn.

Toen ontdekkingsreiziger Christoffer Columbus in 1502 Guanaja was werd hem het drankje aangeboden, hij vond het echter te bitter maar besloot wel een aantal cacaobonen mee te nemen naar Spanje. Later in 1528 ging ontdekkingsreiziger Herman Cortéz naar het oosten van Mexico waar ook Azteken zaten. Bij aankomst zijn de Azteken erg onder de indruk van Cortéz zijn wapenuitrusting en paarden en wordt hij al snel beschouwd als de verdwenen leider. Als eerbetoon schenkt de keizer een grote cacaoplantage cadeau. Cortéz nam een grote hoeveelheid cacaobonen terug naar Spanje waar hij bezig ging met het veranderen van het drankje xocoatl om het minder bitter te maken. Het vernieuwde recept van de Xocoatl wordt een geliefd drankje aan het Spaanse hof en voor een lange tijd bleef het recept geheim. Tot in 1600 het drankje werd verspreid in de rijke kringen van Europa en toen in de 18de eeuw de grondstofprijzen begonnen te dalen kon drankje zich door Europa verspreiden onder de lagere klassen.

Chocolade een liefdesdrug

Xocoatl werd verder ontwikkeld tot chocolade en bevat tot de dag van vandaag een ‘liefdesdrug’, namelijk fenylethylalanine. Nee, het is niet daadwerkelijk een drug, de stof zorgt ervoor dat onze hersenen endorfine aanmaken wat zorgt voor een opgewekt gevoel dat te linken valt aan een verliefd gevoel. Dus eigenlijk wanneer wij op Valentijnsdag chocolade cadeau geven, geven we elkaar een verliefd gevoel. Stiekem toch wel erg romantisch als je het zo beschrijft, of niet?

Origineel valentijnscadeau voor hem

Wil je met valentijnsdag je vriend of man verrassen met een origineel cadeau maar heb je geen idee wat je wilt geven? Wij hebben een aantal originele valentijnscadeaus op een rij gezet.

 • Herenschoen met bonbons 

De herenschoen met bonbons erin is een uniek cadeau voor valentijnsdag. Het wordt gemaakt met heerlijke chocolade en de bonbons met volle smaken die je mond vullen met een smaak explosie bij elke hap.

 

 • Valentijns breek 

Wil je het wat simpeler houden maar toch je liefde voor hem uitdrukken in chocolade. Deze valentijns breek is hier ideaal voor. De breek komt in melk, puur en witte chocolade en worden versierd met een roze kleur voor dat extra beetje valentijnsdag gevoel. 

 • Hart gevuld met bonbons 

Verras hem met een bonbondoosje gemaakt uit chocolade en in de vorm van een hart. Het hart van chocolade wordt versierd met een prachtige rode kleur en gevuld met onze heerlijke bonbons.

Origineel valentijnscadeau voor haar

Op zoek naar een origineel valentijnscadeau om je vrouw of vriendin mee te verrassen? Wij hebben er een aantal voor jou op een rij gezet.

 • Valentijns pump met bonbons 

Net als de herenschoen met bonbons hebben wij ook een pump met bonbons. De pumps worden versierd met een rode kleur voor het extra gevoel van valentijn en gevuld met onze heerlijke bonbons. 

 • Boeket met bonbons 

Is een bosje bloemen te gewoon voor jouw valentijn? Verras je valentijn met een boeket met heerlijke bonbons. Het boeket is een uniek valentijnscadeau en zijn gemaakt met de lekkerste chocolade en bonbons. 

 • Hartjes 

Hou je het liever wat simpeler, dan zijn onze valentijns hartjes ideaal. De hartjes komen in de smaken melk, wit en puur en met verschillende versiering. Ze mogen dan wel wat simpeler zijn, de smaak zal het hart snel doen gaan kloppen.

Valentijnskaart van chocolade

Bestel bij Twente Decadente jouw valentijnskaart geheel gemaakt van chocolade! Zet er een persoonlijke foto op en maak hem zo uniek! Je kunt de foto aanleveren bij ons via jpeg of pdf en dan zullen wij er voor zorgen dat dit op jouw valentijnshart komt te staan.

Valentijnskaart sturen

Ben jij deze valentijnsdag een geheime aanbidder? Wij kunnen het valentijnshart versturen voor jou als je het adres voor jouw valentijn aan ons doorgeeft. Dan blijft het geheim tussen jou en ons.

Valentijn chocolade

Met een valentijnshart van Twente Decadente verstuur je dus zowel heerlijke chocolade en doordat je het zelf ontwerpt ben je verzekerd van een origineel valentijnscadeau dit jaar! Kijk voor dit en andere heerlijke originele valentijnscadeaus ook eens in onze webshop.

Goede voornemens en chocolade (27-01-2020)

Januari is al bijna voorbij en mensen die goede voornemens hadden gemaakt voor 2020 zijn hier al hard mee aan het werk. Maar vaak merken we na zo’n maand van hard werken aan onze goede voornemens dat het allemaal niet meer zo lekker wil en dat opgeven soms veel makkelijker lijkt. Misschien dat chocolade het dan net wat makkelijker vol te houden kan maken.

Over het algemeen horen wij in het dagelijks leven vooral slechte dingen over chocolade, zoals dat het zorgt voor overgewicht, acne en nog veel meer. Maar is dit alles wel waar? En als dit waar is waarom eten zoveel mensen dan chocolade? Ook wordt er vaak gezegd dat hoe puurder de chocolade is hoe beter, maar klopt dit wel? In deze blog duiken we dieper in de feiten over chocolade en hoe chocolade goed voor uw gezondheid is. 

 • Antioxidanten in chocolade.          Chocolade beschikt over een hoog aantal antioxidanten die ons lichaam beschermen van vrije radicalen. Wat dit inhoudt is dat chocolade een bron van vitaminen is die stoffen uit ons lichaam wegnemen welke niet in ons lichaam thuis horen. Deze stoffen kunnen op lange termijn voor ziekten zorgen die te maken hebben met je cellen. Denk bijvoorbeeld aan hart -en vaatziekten, schade aan het zenuwstelsel en meer.
 • Betere prestatie van het brein door chocolade.                                  Uit een onderzoek door onderzoekers van de Loma Linda universiteit in Californië Amerika blijkt dat het eten van chocolade de functies van het brein versterkt. De proefpersonen van deze test werden de dag voordat ze chocolade gingen eten getest op hun wetenschap en hoe hun brein functioneert. Opvolgend hebben deze mensen vijf dagen lang elke dag chocolade gegeten. Na deze vijf dagen werden ze opnieuw getest en lieten ze daadwerkelijk verbetering zien. Dit komt doordat het bloed makkelijker van het lichaam naar het hoofd stroomde en op lange termijn meer neuronen aangemaakt worden.
 • Chocolade stimuleert.                      Chocolade beschikt over een aantal van dezelfde stimulerende factoren die u bijvoorbeeld in koffie terug kan vinden. Dit zijn de stoffen cafeïne en theobromine, deze stoffen zorgen ervoor dat het brein op korte termijn gestimuleerd wordt om beter te functioneren. Het zorgt voor concentratie, energie en prestatie. In chocolade zit echter 40% minder cafeïne dan wat we terug vinden in koffie en dit zorgt ervoor dat je niet een te grote kick en negatieve effecten uit de chocolade krijgt die u van koffie en gelijke middelen wel zou kunnen krijgen.
 • Zwangerschap en chocolade.        In 2016 werd er door de pregnancy meeting of society for maternal-fetal medicine in Atlanta Georgia in Amerika een onderzoek gedaan naar het effect van chocolade op de zwangerschap. Uit dit onderzoek kwam dat wanneer een vrouw tijdens haar zwangerschap ongeveer 30 gram chocolade eet per dag het de groei van het kind stimuleert.
 • Betere workout door chocolade.  Chocolade beschikt over catechin wat hetzelfde effect heeft als bijvoorbeeld een bietensapsmoothie. Dit zorgt ervoor dat na het eten van chocolade ons lichaam minder lucht verbruikt en we beter presteren.
 • Beroertes en chocolade.                 In het Karolinska Instituut in Stockholm werd er een onderzoek uitgevoerd over wat voor effect chocolade heeft op beroertes. De mensen die een portie chocolade aten hadden 22% minder kans op een beroerte tegenover de mensen die dit niet deden. En mensen die ongeveer 60 gram chocolade aten in de week hadden 46% minder kans om van een beroerte te overlijden.

Pure chocolade versus melk en witte chocolade 

Vaak genoeg wordt er gezegd dat pure chocolade beter is dan melk en witte chocolade, maar is dit eigenlijk wel waar? Bij pure chocolade worden mindere andere bestanddelen gebruikt dan bij melk en witte chocolade. Dit zorgt ervoor dat de chocoladesoorten over andere voedingsstoffen beschikken. Zo heeft pure chocolade een hoger gehalte aan ijzer en antioxidanten maar daar tegenover hebben melk en witte chocolade een hoger gehalte aan calcium en proteïne. Het is dus maar net welke voedingsstoffen je nodig hebt om te bepalen welke chocolade beter is. 

Conclusie 

Al bij al is chocolade dus zo slecht nog niet voor ons lichaam. Wel wordt er aangeraden je eten nu niet volledig te vervangen door chocolade maar het product als een lekkere snack te gebruiken, op deze manier kunnen we er ook nog eens langer van genieten.  

Bezoekadres
Sanatoriumlaan 20
7447 PK Hellendoorn

T  0548 820908
E  info@twentedecadente.nl

Openingstijden

maandag gesloten
dinsdag 10:00 tot 17:00
woensdag 10:00 tot 17:00
donderdag 10:00 tot 17:00
vrijdag 10:00 tot 17:00
zaterdag 11:00 tot 17:00
zondag 11:00 tot 17:00

Twente Decadente is onderdeel van:

Pin It on Pinterest