loader image

De impact van Fair trade

10 sep 2020

Zoals je op onze website kunt lezen, werken wij met Cocoa Horizons Foundation. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze chocolade fair trade is en dat dus boeren en hun families meer kansen hebben in hun leven en voor de toekomst. Maar welke impact heeft fair trade nou precies? 

Aan het werk 

Het afgelopen half jaar, van september 2019 tot en met februari 2020, heeft Cocoa Horizons Foundation boeren geholpen in Ivoorkust, Ghana, Kameroen, Brazilië, Indonesië en Ecuador. Waarvan Ecuador het nieuwste land is waarin Cocoa Horizons Foundation aan het werk is gegaan. Hierbij hebben zij zich gericht op het beter leefbaar maken van het leven van de cacaoboeren en het beschermen van kinderen en de natuur. 

 

Cacaoboeren

In de periode van september 2019 tot en met februari 2020 hielp Cocoa Horizons Foundation globaal gezien 175 groepen met boeren waarvan 24 nieuwe groepen en ze hielpen in totaal 106.555 geregistreerde cacaoboeren. Waarvan: 

  • 65.725 in Ghana 
  • 33.541 in Ivoorkust 
  • 5534 in Kameroen 
  • 1498 in Indonesië 
  • 257 in Brazilië 

313 groepen maakten gebruik van lessen en activiteiten om te leren over dingen zoals pluimvee en groentekassen. Ook verzorgd de foundation een opleiding met diploma voor boeren. 

Doordat Cocoa Horizons Foundation de infrastructuur vergoed hadden 20.460 boeren in West-Afrika recht op een boerderij bedrijfsplan. 

De gemeenschap

In Ivoorkust heeft de foundation afgelopen jaar 40 gemeenschappen voorzien van medische controles, samenwerking ideeën voor gemeenschappen, scholing over kinderbescherming en meer. 

In west Afrika werden er 2168 gevallen geconstateerd waarbij er sprake was van kinderarbeid. Hiermee is de foundation aan de slag gegaan om de kinderen uit de situatie te halen en de boeren te helpen begrijpen waarom dit verkeerd is. 

Er zijn 26.402 vrouwen aan het werk als geregistreerde boeren, dit zorgt ervoor dat vrouwen voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen ook als hun partner iets overkomt.  Waarvan: 

  • 21.032 in Ghana 
  • 3.760 in Ivoorkust 
  • 1.289 in Kameroen 
  • 321 in Indonesië

Het milieu

 

Met oog op het milieu verzorgd Cocoa Horizons Foundation lessen over milieubescherming, verdelen ze kiemplanten onder boeren en het leveren ze fornuizen aan de boeren. 

 

Fair Trade en Covid-19

Ook met de komst van COVID-19 heeft de foundation niet stilgezeten. Zij hebben de gemeenschappen voorzien van zeep, was stations met schoon water, sanitaire kits en uitleg over hoe de verspreiding van het virus kan worden voorkomen. Helaas zijn echter bepaalde groepsactiviteiten wegens de veiligheidsredenen stopgezet.

 

 

Koop jouw Fair Trade chocolade 

Pin It on Pinterest