loader image

Een chocoladereep met een verhaal

23 jul 2020

Eén van onze nieuwste producten bij Twente Decadente zijn onze heerlijke chocoladerepen. Deze zijn verkrijgbaar in de webshop en bij ons in de winkel, in de smaken; melk, wit, puur, karamel en hazelnoot melk. Wanneer je naar onze chocoladerepen kijkt valt je misschien wel iets op, de glooiing. Wist je dat deze een betekenis hebben?

Inspiratie

Voor onze chocoladerepen heeft de chocolatier zich laten inspireren door onze omgeving en de naam van de chocolaterie. De glooiing die je ziet op de chocoladerepen stellen de stuwwallen in Twente en de Sallandse Heuvelrug voor.

Stuwwallen

Onze chocolaterie bevindt zich op de Sallandse Heuvelrug, een uniek stukje Nederland waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen en vooral van de natuur kunt genieten. Daarbij is de Sallandse Heuvelrug een scheiding tussen Salland en Twente en is het een stuwwal. Deze stuwwallen vind je ook weer terug in het Twentse Landschap waarbij het van Uelsen tot aan de grens bij Duitsland loopt met een gat bij Rossum. Maar wat zijn stuwwallen nou eigenlijk? De stuwwallen zijn heuvels in het landschap die ontstaan zijn voor de laatste ijstijd. Deze heuvels zijn stukken grond die een gletsjer, in Scandinavië ontstaan, weggeduwd zijn. Het gewicht van het ijs in de gletsjer dat op het landschap duwde zorgde ervoor dat de grond eronder uit geperst werd naar de voor- en zijkanten. 

Waarom stuwwallen op onze chocolade?

Elke (werk)dag mogen wij genieten van de prachtige natuur om ons heen en het stukje geschiedenis die bij de locatie hoort waar wij gevestigd zijn. Ook onze bezoekers kunnen hier van genieten. Hierdoor hebben wij ons laten inspireren en delen wij dit met jullie. Zodat je een klein stukje van deze pracht ook met je mee kunt dragen in de vorm van onze heerlijke chocolade.

Chocoladereep kopen? 

 

Pin It on Pinterest