loader image

Chocolade in de zomer

9 jul 2020

De zomer is aangebroken, natuurlijk houd je in deze periode chocolade ook graag goed. Maar hoe doe je dit? In de zomer smelt chocolade of slaat het wit uit door de temperatuur, maar laat je vooral niet afschrikken ook in de zomer kun je genieten van heerlijke chocolade. In deze blog bespreken wij hoe je chocolade in de zomer goed houdt.

Niet op een warme plek 

Dit spreekt misschien voor zich, maar bewaar de chocolade vooral niet op te warme plekken. Chocolade vindt het niet fijn om midden in de zon gelegd te worden, boven op een warme magnetron, in een warme kamer etc. We raden aan om de chocolade niet in een ruimte te bewaren dat warmer is dan 25 graden. Wat er gebeurt als chocolade te warm wordt is dat het witte vlekken krijgt of volledig wit uitslaat en in het ergste geval smelt de chocolade weg. 

Niet op een (te) koude plek 

Net als een te warme plek is een te koude plek ook niet goed voor chocolade. Het beste voor de chocolade is om het op een donkere koele plek te leggen waar het niet vochtig is. Dus raden we de koelkast, een vochtige kelder en de badkamer af. Mocht je nou in de zomer last hebben van hele hoge temperaturen in huis en is de koelkast één van de weinige plekken waar het koud is, kan de chocolade hier wel bewaard worden maar verpak het dan goed in een luchtdichte verpakking. Wanneer de chocolade te koel wordt zal de structuur echter veranderen. Wij raden een minimum temperatuur van 10 graden aan voor chocolade. 

Chocolade bewaren, waar dan wel?

Hierboven lees je dus wat je vooral niet moet doen met chocolade, maar waar kun je het dan wel bewaren? Mocht je beschikking hebben tot een kast in je huis waar de temperaturen boven de 10 en onder de 25 graden blijven en het donker en droog is, dan is dit de ideale plek om je chocolade in de zomermaanden te bewaren. Is er geen kastje beschikbaar, misschien dan wel een andere koele plek? Ga bij jezelf na welke plekken in jouw huis droog, koel en donker zijn.

Toch gesmolten? 

Is je chocolade toch per ongeluk gesmolten? Dan is het nog te redden door de chocolade te tempereren, dit is het smelten van de chocolade zodat het zijn smaak, textuur en glans weer terug krijgt. Maar natuurlijk blijft chocolade het beste zoals je het koopt bij de chocolaterie.

Pin It on Pinterest