loader image

Bijzondere paasproducten

20 feb 2020

Over iets meer dan een maand is het al weer Pasen. Pasen en chocolade zijn als twee handen op één buik, van de chocolade eitjes tot de grote paashazen bij Pasen kunnen ze natuurlijk niet ontbreken. Of je nou chocolade als geschenk of voor jezelf koopt, bij Twente Decadente zit je altijd goed. 

Van de paaseitjes op tafel waarvan gesnoept kan worden tot de paashaas in het keukenkastje dat staat te wachten om op gegeten te worden. Wij zijn gek op de chocolade die we tijdens Pasen kunnen opeten. Maar kan het ook anders dan de standaard chocolade producten zoals we ze elk jaar zien? Bij Twente Decadente hebben we een aantal hele mooie en bijzondere chocolade creaties speciaal voor Pasen. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet in dit bericht. 

Melkchocolade en witte chocolade Calimero’s

Bij Pasen horen paaseieren, maar wist je ook dat deze staan voor het nieuwe leven? Als een ei goed is dan komt er natuurlijk een jong dier uit zoals bijvoorbeeld kuikentjes. En een paar dagen voor Pasen begint de lente, dus zien we vaak ook jonge dieren, het nieuwe leven. 

Deze grappige maar vooral lekkere calimero’s zijn een showstopper. Ze sluiten mooi aan op het thema nieuw leven. Ze zijn namelijk in de vorm van een groot ei en stellen een kuiken voor. De calimero’s worden gemaakt van melk chocolade met witte chocolade versiering. Ze zijn erg leuk om weg te geven maar ook om voor jezelf te kopen en op een mooie plek te laten staan tot je hem op eet. 

Bij Twente Decadente hebben wij verschillende soorten calimero’s. Hierboven zie je de witte chocolade calimero, het ei wordt in dit geval gemaakt van witte chocolade en de calimero wordt versiert met zowel witte als melk chocolade. 

De gezichtsuitdrukkingen verschillen ook van de calimero’s wat ze leuk en speels maken. Zet er bijvoorbeeld twee bij elkaar voor het idee dat ze een interactie met elkaar hebben. Of zet er één op een plek neer waar ze bijvoorbeeld op iemand of iets neer kijken. 

Chocolade paashaas 

Ook de paashaas kan niet bij Pasen ontbreken. Wist je dat het idee van Pasen met hazen en eieren wegkomt bij een Germaanse stam namelijk de Teutonen? Zij geloofden dat er ooit een meisje een gewond vogeltje had gevonden. Zij vroeg aan één van de godinnen genaamd Ostara om het vogeltje te helpen maar omdat het vogeltje er slecht aan toe was veranderde de godin het vogeltje in een haas. De godin vertelde aan het meisje dat de haas ieder jaar terug zou keren om gekleurde eieren te leggen. Wat heeft Ostera met Pasen te maken? Nou in Duitsland noemen ze Pasen – Ostern en in het Engels is dit verbasterd naar Easter. 

Onze chocolade paashaas gemaakt van melk chocolade is een echte aandacht trekker. De haas is net als de calimero’s gemaakt uit een ei, deze is gemaakt van melk chocolade en versiert met witte chocolade. Eén van de meest opvallende dingen aan deze haas zijn toch wel echt de oren. Deze zijn erg groot en geven de hazen een bijna komische uitdrukking maar maken ze vooral erg indrukwekkend.

Naast dezen heerlijke en bijzondere paasproducten hebben wij nog veel meer producten voor Pasen, van paaseitjes tot paashazen. Bekijk ons volledige assortiment en laat je inspireren.

Pin It on Pinterest